Tarihi Konakta Doğa ve Işık” Konulu Resim Sergisi

Tarihi Konakta  Doğa ve Işık” Konulu Resim Sergisi

APTULLAH EFENDİ KONAĞINDA DOĞA VE IŞIK” RESİM SERGİSİ TARİHİ KONAKTA DOĞA VE IŞIK” KONULU RESİM SERGİSİ

Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesinde bulunan tarihiAbdullah Efendi Konağı’nda “Doğa ve Işık” konulu yağlı boya resim sergisi açıldı.

Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi Çam Mahallesinde bulunan ve 2001 yılında restore edilip kültürün hizmetine verilen tarihi Abdullah Efendi Konağı’nda “Doğa ve Işık” konulu yağlı boya resim sergisi açıldı.

Ressam Sabiha Damar’ın 38 eserinin yer aldığı “Doğa ve Işık” konulu yağlı boya sergide sanatçının torunları 5 yaşında ki Bulut Damar, 10 yaşında ki Şimal Bostancıoğlu ve 13 yaşında ki Kaan Bostancıoğlu’nun da birer eseri yer aldı.

“Sanatın, sanatçıların, bu güzellikleri ülkemize katan insanların genelde bayanların içinden çıktığını görüyoruz. Ama bayanların sadece sanatta kalmalarını, ülke yönetiminden uzakta kalmalarını da ülkemiz gidişi açısından sağlıksız bir ortama doğru sürüklediğimizi görüyorum” diyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Bayanlarımızın ülke yönetiminde daha fazla yer almaları dileğimizdir” dedi.

Başkan Saka, Bu sergini açılmasında emeği geçen başta Altınoluk Tarihî Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği görevlilerine ve eserlerini sergileyen sanatçılara teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ertaş, birçok sanatçı ile sanatsever yanı sıra davetlilerin katıldığı açılışta İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mürüvvet Atahan tarafından ‘Keman Dinletisi’ sunuldu.

Abdullah Efendi Konağı’nda kültür ve sanat etkinlikleri programı çerçevesinde devam eden Ressam Sabiha Damar’a ait “Doğa ve Işık” konulu yağlı boya Resim Sergisi 10 gün açık kalacak. ENVER DOLGUN


 
 


  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false